In onze krant las ik echter een verrassend recept om eens wat anders met bloemkool te doen. Niet moeilijk en ook nog makkelijk. Ha, dat past wel bij mij. Toch heb ik het originele recept iets aangepast. Ik hoop dat kok Klaas Kasma niet boos op mij wordt.
Wat was namelijk het geval? Naast bloemkool had ik ook nog gekookte aardappelen over. Die kon ik aan de kippen voeren maar zelf op eten is beter. Verder was de mayo bijna op. Dit recept rolde er vervolgens uit. Het lijkt wat op "aardappel anders". Vroeger kregen we dat uit een potje. Dit is echt veel lekkerder en puur bovendien.
Nodig:
1 bloemkool
5-6 gekookte aardappelen in schijfjes
100 gr crème fraîche of mayo
1 eetlepel mosterd
1 ei
4 gehakte sjalotjes
100 gram geraspte jonge kaas
zout en peper
Verwarm de overn voor op 200 graden,
1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in heet water. Giet af en laat uitlekken,
2. Verdeel de schijfjes aardappel over de bodem van de ovenschaal. Die zou je eerst met een teentje knoflook in kunnen smeren. Strooi er wat zout en peper over.
3. Verdeel de bloemkool erover en strooi weer wat zout en peper over de schotel.
4. Roer de crème fraîche, mosterd ei en sjalotjes door elkaar en giet over de schotel.
5. Strooi de geraspte kaas erover en bak het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.
Lekker met een gehaktballetje of zo !
Op de foto zie je notenburgers. Gemaakt van een mix die ik bij de natuurvoedingswinkel koop. De mix meng je met 1/4 liter water en dan maak je daar burgers van. Het klinkt wat raar maar ze zijn echt lekker!
1 opmerking:
Hoi ik heb de aardappelschijfjes vervangen doormiddel van courgette schijfjes. Nu heb je minder koolhydraten. Lekker hoor.
Een reactie posten