Als bedankje kreeg ik deze potje koek aangeboden. Het recept is erg eenvoudig en dus zeer geschikt voor mij. Gebruik een grote vorm.
Nodig:
* 500 gr. Zelfr. Bakmeel
* Of (spelt)bloem met een extra zakje bakpoeder (7 gr)
*150 gr bruine basterd suiker
* 1 zakje vanille suiker
* 1 zakje bakpoeder
* 100 gram rozijnen
* halve liter melk
* Of (spelt)bloem met een extra zakje bakpoeder (7 gr)
*150 gr bruine basterd suiker
* 1 zakje vanille suiker
* 1 zakje bakpoeder
* 100 gram rozijnen
* halve liter melk
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de vorm even in en evt. bestrooien met wat paneermeel. Ik strooi ook wel eens wat geschaafde amandelen over de bodem van een bakblik. Dit geeft een leuk effect en is lekker knapperig.
Vet de vorm even in en evt. bestrooien met wat paneermeel. Ik strooi ook wel eens wat geschaafde amandelen over de bodem van een bakblik. Dit geeft een leuk effect en is lekker knapperig.
1. Meng alle droge ingrediënten.
2. Met een pollepel de melk er door roeren. Het moet dikker worden dan pannenkoeken beslag.
3. Het beslag in de tullenband vorm gieten en een klein uurtje bakken op 175 graden.
2. Met een pollepel de melk er door roeren. Het moet dikker worden dan pannenkoeken beslag.
3. Het beslag in de tullenband vorm gieten en een klein uurtje bakken op 175 graden.
Met dank aan Tineke! O ja, schijnt nog lekkerder te zijn met wat roomboter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten