Gisteren ging zoon lief te vissen naar een visvijver. Ze wisten zeker dat ze met veel vis thuis zouden komen. Helaas de vissen hadden geen honger. Wel namen ze gerookte forel mee. Daar vandaag heerlijke broodjes mee gebakken.
Nodig:
* halve gerookte forel (o.i.d)
Dit in kleine stukjes scheuren en botjes verwijderen.
* 40 gr bloem en echte boter.
* halve ui in snippertjes
* halve lit.kp boullion
* handje peterselie en bieslook
* 6 plakjes bladerdeeg
* losgeklopt ei
Dit in kleine stukjes scheuren en botjes verwijderen.
* 40 gr bloem en echte boter.
* halve ui in snippertjes
* halve lit.kp boullion
* handje peterselie en bieslook
* 6 plakjes bladerdeeg
* losgeklopt ei
Verwarm de oven voor op 220 graden.
1. Smelt de boter en voeg de uitjes toe.
2. Roer de bloem door de boter en bak dit zachtjes een minuut of 5.
3. Voeg beetje bij beetje de bouilon toe blijf roeren.
4. Roer de peterselie en bieslook door.
5. Schep de forel door de saus en zorg ervoor dat het mengsel stevig is.
6. Schep 1 eetlepel mengsel op het bladerdeeg en vouw dit dubbel. Druk de randen vast met een vork en bestrijk het broodje met het ei.
7. Bak de broodjes op 220. Graden.
2. Roer de bloem door de boter en bak dit zachtjes een minuut of 5.
3. Voeg beetje bij beetje de bouilon toe blijf roeren.
4. Roer de peterselie en bieslook door.
5. Schep de forel door de saus en zorg ervoor dat het mengsel stevig is.
6. Schep 1 eetlepel mengsel op het bladerdeeg en vouw dit dubbel. Druk de randen vast met een vork en bestrijk het broodje met het ei.
7. Bak de broodjes op 220. Graden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten