Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zondag 17 juli 2011

Broodje gerookte forel.

Gisteren ging zoon lief te vissen naar een visvijver. Ze wisten zeker dat ze met veel vis thuis zouden komen. Helaas de vissen hadden geen honger. Wel namen ze gerookte forel mee. Daar vandaag heerlijke broodjes mee gebakken.

Nodig:
 
* halve gerookte forel (o.i.d)
   Dit in kleine stukjes scheuren en botjes verwijderen.
* 40 gr bloem en echte boter.
* halve ui in snippertjes
* halve lit.kp boullion
* handje peterselie en bieslook
* 6 plakjes bladerdeeg
* losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1. Smelt de boter en voeg de uitjes toe.
2. Roer de bloem door de boter en bak dit zachtjes een minuut of 5.
3. Voeg beetje bij beetje de bouilon toe blijf roeren.
4. Roer de peterselie en bieslook door.
5. Schep de forel door de saus en zorg ervoor dat het mengsel stevig is.
6. Schep 1 eetlepel mengsel op het bladerdeeg en vouw dit dubbel. Druk de randen vast met een vork en bestrijk het broodje met het ei.
7. Bak de broodjes op 220. Graden.


Geen opmerkingen: