Ik blijf nog even met eieren bezig. Toen ik van de week eierkoeken zou bakken kwam ik er achter dat ik dat recept helemaal nog niet op mijn blog had gezet. Jammer, want alhoewel de Sonja Bakker hype met eierkoeken voorbij is vinden wij ze nog steeds erg lekker. En het is echt niet moeilijk. Ik heb ontdekt dat je lekkerste koeken krijgt door de eiwitten te splitsen van het geel en de eiwitten op te kloppen.
Nodig:
2 eieren
100 gram (riet)suiker
100 gram (spelt)bloem
2 thl bakpoeder
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bak papier.
2. Splits de eieren en klop het wit stijf, voeg beetje bij beetje de suiker toe. Zorg er voor dat je mixerhaken en mixkom vetvrij zijn anders wil het eiwit niet op kloppen.
3. Schep het eigeel rustig door het eiwit.
4. Meng de bloem en bakpoeder goed door elkaar. Ik doe dat in een ruime schaal met een garde.
5. Schep het meel door het ei mengsel. Laat het beslag 5 minuten staan.
6. Schep een eetlepel beslag op het bakpapier. Zorg voor voldoende afstand de koeken lopen iets uit.
7. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten gaar.
Nodig:
2 eieren
100 gram (riet)suiker
100 gram (spelt)bloem
2 thl bakpoeder
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bak papier.
2. Splits de eieren en klop het wit stijf, voeg beetje bij beetje de suiker toe. Zorg er voor dat je mixerhaken en mixkom vetvrij zijn anders wil het eiwit niet op kloppen.
3. Schep het eigeel rustig door het eiwit.
4. Meng de bloem en bakpoeder goed door elkaar. Ik doe dat in een ruime schaal met een garde.
5. Schep het meel door het ei mengsel. Laat het beslag 5 minuten staan.
6. Schep een eetlepel beslag op het bakpapier. Zorg voor voldoende afstand de koeken lopen iets uit.
7. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten gaar.
1 opmerking:
kan dit ook met speltmeel?
Een reactie posten