Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

In de "kast".

Deze producten horen bij mij tot de standaard uitrusting. Zo kan ik bijna altijd maken wat ik wil of toevallig trek in heb. En zijn pakjes en zakjes meestal overbodig!

groentes e.d.:                  
ui
knoflook
prei
wortel
appels
aardappelen


kruiden:
zout
peper
kerrie
paprika
gemberpoeder of vers stukje
komijnpoeder
Italiaanse gedroogde kruiden
kaneel

kelderkast:
blikje tomaten puree
pot tomaten saus
potje bruine bonen (bio)
potje linzen
potje kikkererwten

Deegwaren: 
(basmati)rijst 
spaghetti
macaroni
roerbak mie
couscous
wraps

bakken:
speltbloem
tarwe of speltmeel
gist
bakpoeder
vanillesuiker (bio)
rietsuiker
honing

bak en braad:
echte boter
zonnebloemolie
olijfolie

Koelkast:
stuk gedroogd spek
jonge kaas
geitenkaas
eieren
crème fraîche
pak melk (volle)
pakje slagroom


Saus e.d.:
ketjap
pindakaas (ook voor satesaus)
ketchup
mosterd
mayo
pesto

Vriezer:
bladerdeeg
aardappeldobbelsteentjes
gehakt
zak doperwten 
sperziebonen (voor 't gemak)

Diversen:
pijnboompitjes
gedroogde uitjes
kroepoek






Geen opmerkingen: