
Nodig:
1 ui
1-2 teentjes knoflook
chipolata worstjes (bio plus)
3 verse tros tomaten
1/2 rode paprika (of 1 hele)
1 klein blikje tomaten pure
1 eetl. gedroogde italiaanse kruiden
1 bouillon blokje
ongeveer 1 liter water
300 gram pasta
1. Bak de worstjes op een zacht vuurtje een beetje aan tot ze wat vet beginnen los te laten.
2. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee tot ze zacht zijn. Bak ook de tomaten en de paprika mee tot ze wat zachter zijn.
4.Voeg de pasta toe (neem een niet te klein maar ook niet een te dik soort, ik had mini penne) en meng dit door de saus.
5. Giet er zoveel (kokend) water bij dat de pasta onderstaat. Verkruimel het bouillon blokje er boven en los dit op in het water.
6. Maak van aluminiumfolie een soort deksel en laat de pasta zachtjes sudderen. Controleer zo nu en dan of er nog voldoende water in zit. Toch mag er wel wat water verdampen, je wil tenslotte geen soep. Gebruik eventueel een vlamverdeler en kook de pasta tot het gaar is.
7. Laat de laatste minuten de in plakjes gesneden mozzarella even mee smelten. En ja misschien wat overdreven voor op de camping maar ik sleep dus bijna altijd en basilicum plantje mee...
En dat is zo lekker over deze pasta!
2 opmerkingen:
Hallo Nynke,
We hebben je bericht even gedeeld op onze pagina! Hopelijk heb je nog steeds veel plezier van de Safari Chef.
Groet,
CACAC
Ziet er echt heel erg lekker uit, Nooit gedacht dat ik zoiets op een BBQ zou zien liggen. Ga het zelf deze zomer ook zeker uittesten.
Een reactie posten