
Ingrediëntendeclaratie
1. Kook je eitjes niet te hard. Ze mogen best nog wat smeuïg zijn.
2. Snipper ondertussen een ui of sjalot heel fijn.
3. Meng de ui met de saus en de kruiden.
4. Laat je eieren iets afkoelen, pel ze en hak ze in grove stukken.
5. Meng de eieren met je saus en kruiden en prak het ei eventueel nog fijner met een vork.
Dat was het, snap niet dat ze daar bij Johma zo moeilijk over doen.
: gekookte vrije uitloop eieren 59%, groentesaus 30% (peulvruchten, raapolie, water, natuurazijn, scharreleigeel, zuurteregelaar: natriumacetaat/natriumlactaat, voedingszuur: melkzuur, zout, conserveermiddelen: kaliumsorbaat/E211, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel/xanthaangom, specerijen, gistextract, natuurlijk aroma), kruiding 11% (water, suiker, raapolie, natuurazijn, glucosestroop, geheel gehard palmpitvet, gemodificeerd zetmeel, zout, bieslook, gistpoeder, emulgatoren: azijnzure esters van mono- en diglyceriden/mono- en diglyceriden, specerijen [bevat mosterd, selderij], conserveermiddelen: kaliumsorbaat/E211, natuurlijk aroma [bevat selderij], melkeiwit, voedingszuur: melkzuur, aroma, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel/xanthaangom, stabilisator: E340, kleurstoffen: caroteen/karamel, smaakversterkers: natriumguanylaat/ E631, melasse, gehydrolyseerd soja-eiwit, sojabonenpoeder, tarwemeel).
Pff, wat een lijst. Onze kippen leggen op dit moment flink eieren. We hebben bruine en witte kippen dus ook bruine en witte eieren. De formaten verschillen onderling ook nog eens een keer. Echte scharreleieren dus. Het is altijd weer een feestje om in het kippenhok te kijken en te ontdekken welke eitjes er nu weer liggen. Bovendien ruimen de kippen heel wat keukenafval op. Zelfs de eierschalen gaan in vermaalde vorm terug het kippenhok in want dat is goed voor de kaliumhuishouding van de kippen. Je zou wensen dat iedere huishouding een stuk of 2 kippen had. Dan heeft iedereen heerlijke eitjes in huis en werken we meteen wat gft afval weg.
En die eiersalade? Die maak je tocht gewoon zelf? Even een paar eitjes koken en nog wat ingrediënten de boel prakken, klaar. Mijn ingrediënten lijstje is aardig korter.
4 gekookte eitjes
2 flinke eetlepels kwark of mayonaise
1 eetlepel bio curry saus .
1 eetlepel bio curry saus .
zout en peper
gesnipperd sjalotje
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte bieslook
1. Kook je eitjes niet te hard. Ze mogen best nog wat smeuïg zijn.
2. Snipper ondertussen een ui of sjalot heel fijn.
3. Meng de ui met de saus en de kruiden.
4. Laat je eieren iets afkoelen, pel ze en hak ze in grove stukken.
5. Meng de eieren met je saus en kruiden en prak het ei eventueel nog fijner met een vork.
Dat was het, snap niet dat ze daar bij Johma zo moeilijk over doen.
Heerlijk op een broodje, toastje of stokbroodje met wat gerookte zalm. En knip er dan meteen nog wat verse tuinkers over.
6 opmerkingen:
hi, ik heb toevallig vandaag hetzelfde onderwerp op mijn blog.
Zie http://eetplezier.blogspot.nl/2013/03/eisalade.html
Leuk! Ga ik maken. Hoeveel krijg je ongeveer?
Ik heb hem gemaakt, maar ik moet eerlijk toegeven dat die uit de winkel toch wat lekkerder is...
Waarom currysaus gebruiken? Uit een flesje vol E-nummers?
Breng goed op smaak met kerriepoeder, beetje gemberpoeder etc.
Ja Anoniem, heeft gelijk. Maar ik gebruik biologische currysaus zonder al die E-nummers ;)
Nice blog. Thanks for sharing such good information about Raapolie.
Een reactie posten