Terug naar die enorme knolselderij. Deze keer geen snert maar een stamppot. Echt even wat anders en op zoveel manieren te gebruiken. Bij mij ging het zo.
Nodig:
aardappelen (zoveel nodig is voor je gezin)
ongeveer evenveel knolselderij
1 dikke ui
2 lepels crème fraîche
zout en peper
1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
2. Schil ondertussen de knol en ui, snijd in blokjes en leg dat boven op de aardappelen. Kook alles zolang tot het gaar is. Giet het teveel aan vocht eventueel af.(Tip: Ik bewaar dit vocht wel. Als de puree te droog is voeg ik weer wat toe.)
3. Stamp alles fijn met je aardappel stamper.
4. Meng er de crème fraîche, zout en peper door.
In principe ben je nu klaar. Maar ik heb het volgende nog gedaan. Ergens tussen stap 2 en 3 heb ik de gril aan gezet op 200 graden.
5. De puree in een ovenschaal geschept en plat gestreken met een vork. Vervolgens de puree bestrooit met wat geraspte kaas en dit nog ongeveer 10 minuten onder de gril gezet.
Ondertussen runder hamburgers met wat ui en champignons gebakken (afblussen met een scheutje rode wijn) en dan "a table".
Zonder de hamburgers is het een vegetarisch recept.
Het kopje van de knolselderij staat in een schoteltje in de vensterbank. Het groen gebruik door de sla e.d. Maar had ook door de puree gekund.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten