Met peulen kun je dus een clafoutis bakken.
Normaal bak ik die graag met pruimen. Het is dan een heerlijk zoet gebakje. Dit recept is echter een hartige variant. Wij vonden het weer erg lekker. Het recept zag ik in het tijdschrift Seasons.
Nodig:
hand vol peulen
4 eieren
2 deciliter slagroom
100 ml crème fraîche
100 gr oude kaas of geitenhaar geraspt
50 gr bloem
1 dl melk
peper en zout
rauwe ham
handvol doperwten (diepvries)
pijnboom pitten
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een lage stenen quichevorm in.
1. Roerbak de peulen en de rauwe ham even in een koekenpan met wat olie.
2. Klop in een kom de eieren, slagroom, crème fraîche en kaas samen los.
3. Klop er beetje bij beetje de bloem door. Meng ook de melk er door.
4. Breng op smaak met zout en peper.
5.Verdeel de peulen en ham over de bodem van de vorm en giet voorzichtig het beslag er over.
6. Strooi de doperwten en pijnboom pitten er op en bak de clafoutis in ongeveer 40 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten