Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

maandag 16 juli 2012

Groe(n)ten uit de tuin!Naast de peulen groeien ook de courgettes en rode bietjes als kool. De tomaten en broccoli schieten ook al aardig op. Toch is er een saboteur in mijn tuintje. Met de groeten van meneer mol! De grond is schijnbaar rijk aan wormen. Meneer mol maakt een heel gangen stelsel. Ik heb er dus een uitdaging bij, vang de mol! Dat is een lastige klus.


Ondertussen blijf ik peulen, courgettes en nu ook rode bietjes oogsten. Dit weekend hadden we een heerlijk bijgerecht voor de bbq. Het mooie van dit recept is dat je er allerlei groenten in kunt verwerken. In het vroege voorjaar groene asperges en tomaat. Nu dus allerlei groenten uit de tuin.


nodig:


peulen
courgettes
rode bietjes ongeschild 
paprika
tomaat
1-2 uien
evt. hand vol pijnboompitten
knoflook 2-3 teentjes
tijm en/of rozemarijn
olijfolie
zout en peper
blokjes feta kaas
De hoeveelheden geef ik niet aan. Kijk gewoon hoeveel je nodig denkt te hebben.Wees niet te zuinig met de kruiden en olie.


1. Verwarm je oven op 200-220 graden
2. Wrijf een ruime ovenschaal in met een doorgesneden teen knoflook.
3. Snijd alle groenten in grove stukken. Doe ze samen met de kruiden in een een ruime schaal. Plet de knoflook met de zijkant van je mes en stop ze tussen de groenten.
4. Besprenkel ruim met olijfolie, zout en peper. Schep alles flink om. De olie moet overal zitten.
5. Schuif de schaal in de oven en rooster de groenten ongeveer 30 minuten. Schakel eventueel de oven terug van 220 naar 200 graden. Schep de groenten en paar keer om.
6. Laat de groenten gerust nog even in de oven staan. 
7. Schep de feta blokjes er door.

Heerlijke lauw warme salade voor bij de bbq. Of bak een paar hamburgers, broodje erbij...mmmmm.

2 opmerkingen:

Nell zei

Lekker hoor, al die mooie groenten uit je tuintje te kunnen oogsten. Ik mis het ... ;-(

Nynke zei

Wat jammer dat je niet (meer) in je tuin kan werken. Misschien wat kruiden in de vensterbank?