Nu het mooie weer nog!
Aardbei ijs
Nodig:
200 gr verse aardbeien (koud)
90 gr suiker
1 eetlepel citroensap
225 ml volle melk (koud)
100 ml vloeibare slagroom (koud)
1. Pureer de schone aardbeien met het citroensap, melk en suiker.
2. Voeg de slagroom aan het aardbeimengsel toe. Meng alle ingrediënten goed.
3. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat de machine 35-45 minuten draaien.
4. Zet het ijs nog even in de vriezer. Het ijs is vers het lekkerst. Houd je toch een restje over? Laat dit dan voor gebruik eerst even op het aanrecht staan.
Chocolade ijs
Nodig:
100 gr suiker
250 ml volle melk (koud)
200 ml slagroom (koud)
15 gr cacao
1 thl (oplos)koffie
1. Meng de cacao met 50 ml melk, suiker en de koffie tot de cacao en de suiker goed zijn gemengd. Voeg de rest van de melk toe. Goed roeren.
2. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is.
3. Voeg het cacaomengsel toe aan de slagroom. Zorg ervoor dat alles goed vermengd.
4. Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de kom van de ijsmachine. Laar de machine 35-45 minuten draaien.
Tip: Hak een reep (hazelnoot) chocolade in grove stukjes en meng dit tot slot nog even door het ijs. Mmmmm.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten