Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

vrijdag 21 juni 2013

Over (h)eerlijk ijs maken.

Wij zijn al enige tijd in het bezit van een ijsmachine. Ja ik weet het weer zo'n apparaat wat in de kast staat naast het wafelijzer. Toch moet ik zeggen dat het het eigen gemaakte ijs echt super lekker is. En meestal helemaal niet moeilijk. Zorg ervoor dat de ingrediĆ«nten koud zijn voor je aan de slag gaat. Vooral de slagroom en melk. Hieronder het recept voor aardbei en chocolade ijs. Echt te makkelijk voor woorden en super lekker. En heb je nou geen ijsmachine zet dan de bak met ijs in de vriezer en schep hem regelmatig om. Dan voorkom je dat zich er teveel ijskristallen in het ijs vormen.
Nu het mooie weer nog!

Aardbei ijs
Nodig:
200 gr verse aardbeien (koud)
90 gr suiker 
1 eetlepel citroensap
225 ml volle melk (koud)
100 ml vloeibare slagroom (koud)

1. Pureer de schone aardbeien met het citroensap, melk en suiker.
2. Voeg de slagroom aan het aardbeimengsel toe. Meng alle ingrediĆ«nten goed.
3. Giet het mengsel in de ijsmachine en laat de machine 35-45 minuten draaien.
4. Zet het ijs nog even in de vriezer. Het ijs is vers het lekkerst. Houd je toch een restje over? Laat dit dan voor gebruik eerst even op het aanrecht staan. 

Chocolade ijs

Nodig:
100 gr suiker
250 ml volle melk (koud)
200 ml slagroom (koud)
15 gr cacao
1 thl (oplos)koffie

1. Meng de cacao met 50 ml melk, suiker en de koffie tot de cacao en de suiker goed zijn gemengd. Voeg de rest van de melk toe. Goed roeren.
2. Klop de slagroom totdat deze bijna stijf is. 
3. Voeg het cacaomengsel toe aan de slagroom. Zorg ervoor dat alles goed vermengd.
4. Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de kom van de ijsmachine. Laar de machine 35-45 minuten draaien.

Tip: Hak een reep (hazelnoot) chocolade in grove stukjes en meng dit tot slot nog even door het ijs. Mmmmm.

Geen opmerkingen: