Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zondag 16 december 2012

Lolly cake uit Nieuw-Zeeland!

Ik blijf nog even in de zoete hoek. December is een feestelijke maand, ook omdat er bij ons twee verjaardagen te vieren vallen. Voor de traktatie werd er dit jaar gekozen voor Nieuw Zeelandse lolly cake. Een cake die ze daar voor of met hun kinderen maken. Mierzoet, vol vetten en andere "foute" dingen, maar lekker. Voor ons bovendien het souvenir dat we over hielden aan onze reis naar de "Kiwi's" in 2008. Vier jaar terug al weer, waar blijft de tijd. O ja, je hebt geen oven nodig voor dit recept. Je kan ze ook prima invriezen. Altijd handig in drukke tijden.

Nodig voor ongeveer 24 stukjes:

125 gr boter
200 ml gezoete gecondenseerde melk (Friesche vlag)
250 gr tarwe biscuits
180-250 gr schuimpjes (restje sinterklaas schuimpjes)
kokosrasp 

1. Verkruimel de koekjes in je keukenmachine of doe ze in een zak en mep ze tot kruim met bijvoorbeeld een deegroller.
2. Smelt de boter in een steelpan en voeg ook de gecondenseerde zoete melk toe. Goed mengen. Niet laten koken.
3. Snijd de snoepjes in stukjes. Dit is even een werkje zeker als je tussendoor steeds snoept.
4. Meng nu alle ingrediënten in een ruime schaal. Vorm 3 tot 4 "boomstammetjes" en rol ze door de kokosrasp. Laat de stammetjes een paar uur afkoelen in de koelkast.
Kiwi plantage met bijenkasten.
5. Snijd de stammetjes in plakjes 10-15 mm. Presenteer ze op een schaal met het snijvlak naar boven. Dan zie je de mooie kleurtjes.


Awesome!


Geen opmerkingen: