Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

vrijdag 8 juni 2012

Oranjegekte, ook in de keuken!

Normaal gesproken kan het voetbal gebeuren mij niet zo boeien. Maar het oranje gevoel gaat nu toch wel kriebelen. Vooral door de gezelligheid moet ik eerlijk bekennen. Zo gaan we morgen samen met vrienden de eerst oranje wedstrijd van dit EK bekijken. Ik neem deze oranje salade mee. Er moet tenslotte ook gegeten worden niet waar? Met deze salade heb je in ieder geval geen "kopzorgen" meer over wat je moet eten.

Nodig:

1 pak gele rijst
400 ml mangosap (of sinaasappelsap)
4 eetlepels olie (olijf-, zonnebloem-, of wokolie)
1 ui gesnipperd
150 gr. wortelreepjes (zakje)
1 grote mango in blokjes
halve komkommer geschild en in blokjes
3 eetlepels gehakte peterselie
6 eetlepels oosters chili saus


1. Kook de rijst in 300 ml mangosap en 150 ml water in ongeveer 15 minuten gaar.
2. Snipper ondertussen de ui, hak de peterselie en snijd de blokjes mango en komkommer. 
3. Schep de warme rijst in een schaal en er meteen 2 eetlepels olie door.
4. Schep ook de ui, wortel, peterselie, komkommer en mango door de rijst.
5. Roer de 100 ml mangosap, chilisaus en  olie door elkaar voor de dressing en schep het door de rijst.


Wij eten deze rijstsalade bij een bbq. Volgens het originele recept (van C1000) eet je er kibbeling bij. Dat kan ook prima!

2 opmerkingen:

ypetheo zei

hoi Nynke nog bedankt voor de Heerlijke salade.
groetjes Ype-theo en Wijna

Nynke zei

Het recept staat inmiddels bij hartige taart onderaan bij de preitaart! Succes!