Nodig:
1 pak gele rijst
400 ml mangosap (of sinaasappelsap)
4 eetlepels olie (olijf-, zonnebloem-, of wokolie)
1 ui gesnipperd
150 gr. wortelreepjes (zakje)
1 grote mango in blokjes
halve komkommer geschild en in blokjes
halve komkommer geschild en in blokjes
3 eetlepels gehakte peterselie
6 eetlepels oosters chili saus
1. Kook de rijst in 300 ml mangosap en 150 ml water in ongeveer 15 minuten gaar.
2. Snipper ondertussen de ui, hak de peterselie en snijd de blokjes mango en komkommer.
3. Schep de warme rijst in een schaal en er meteen 2 eetlepels olie door.
4. Schep ook de ui, wortel, peterselie, komkommer en mango door de rijst.
5. Roer de 100 ml mangosap, chilisaus en olie door elkaar voor de dressing en schep het door de rijst.
Wij eten deze rijstsalade bij een bbq. Volgens het originele recept (van C1000) eet je er kibbeling bij. Dat kan ook prima!
2 opmerkingen:
hoi Nynke nog bedankt voor de Heerlijke salade.
groetjes Ype-theo en Wijna
Het recept staat inmiddels bij hartige taart onderaan bij de preitaart! Succes!
Een reactie posten