Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

maandag 7 mei 2012

Grieks smullen.

Terug van weg geweest. Heerlijk weekje Griekse zon en ....lekker eten. Koken kunnen ze daar wel. Je moet alleen bij de toeristische restaurantjes vandaan blijven. We zaten op Rhodos in het dorpje Ixia. Laat nou net om de hoek van het appartement een fantastisch familie restaurant zitten. Maria liet ons daar heerlijk eten. 
De eerste avond aten we "the Greek way; you tell me what you like and I put it on the table". 
We kregen allerlei heerlijke hapjes op tafel. Aubergine schotel, tzatziki, brood, halloumi, groentenquiche,  runderburgers in gekruide saus, dorade, salades en fantastische huisgemaakte toetjes. Alle gerechten kwamen in het midden van de tafel en je kon pakken waar je zin in had.
Niet iedereen in ons gezin houdt van dit soort dingen. Maar ook de spaghetti was hier super. Heel eenvoudig, met een saus van verse tomaat, maar wat een smaak. Kortom voldoende inspiratie om thuis weer lekker los te gaan in de keuken.
Vandaag een AGV-tje (aardappel, groente en vlees). De gehaktbal wel Grieks gekruid en een komkommer salade met knoflook en yoghurt. 

Geen opmerkingen: