Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

maandag 23 april 2012

Onmisbaar: De nootmuskaat rasp.

Als je niet vaak in de keuken staat, zul je dit ding niet herkennen. Voor mij is hij echter bijna onmisbaar. Het is namelijk een nootmuskaat rasp. Hiermee rasp je verse nootmuskaat. Echt zoveel lekkerder dan uit een strooipotje. Ik gebruik het vooral over de sperziebonen, spinazie en bloemkool. Het is bovendien wel een geinig ding om te zien. Er zit een klepje bovenop waar 1 "noot" in kan. Leuk om cadeau te doen of te krijgen. Vandaag ging de nootmuskaat over de Boerenkool! Ja, dat lijkt misschien wat vreemd in april maar we zijn de vriezer aan het leeg eten. Kan die ook voor een voorjaarschoonmaak.
De noot grooit aan de muskaat boom en komt voor in Tropische streken. De schil die er om heen zit kan ook worden gedroogd. Dat noem je dan foelie. Ook een kruid voor in de keuken. Probeer deze rasp eens en proef het verschil!


En de boerenkool? Die smaakte heerlijk samen met de spekjes en rookworst.
Op smaak gebracht met 2 uien, zout, peper, nootmuskaat en een klontje roomboter. Flink stampen, meer niet.

Geen opmerkingen: