Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zondag 1 april 2012

Feestje!

Hoera! Vandaag is dit blog meer dan 1000 keer bezocht! Om precies te zijn 1010 keer! Dat vind ik wel een feestelijk moment. Dus een feestelijk recept deze keer. En zoals jullie van mij gewend zijn, makkelijk en snel te maken!
Zelf hadden we het huis gisteren vol spelende kinderen. Ze zijn allemaal flink in de groei dus ze lusten wel wat. Zo'n groot bakblik is dan niet overbodig.
 
Nodig:

400 gr bloem
275 gr suiker
16 gr bakpoeder 
2 eieren
300 ml karnemelk (yoghurt met melk mengen kan ook)
100 gram gemalen kokos
evt. 125 ml slagroom

versiering:
50 gr gemalen kokos
100 gr suiker
evt. geschaafde amandelen

1. Verwarm de oven voor op 175 graden (=hete lucht oven. Anders 200 graden) en bekleed de bakplaat met bakpapier.

2. Meng de droge ingrediënten met een garde goed door elkaar. Zorg dat er geen klonten meer in zitten.

3. Maak een kuiltje in de bloem en breek hierin de eieren. Voeg al roerend kleine scheutjes karnemelk toe en meng tot een dik en glad beslag ontstaat. Kan met garde en pollepel maar een mixer is ook handig.

4. Verdeel het beslag over de bakplaat. 

5. Meng de 50 gram kokos met 100 gr suiker en strooi dit over het cakebeslag.

6. Bak de cake in ongeveer 20-25 minuten gaar.

7. Neem de cake uit de oven en besprenkel hem met de slagroom. Laat de cake afkoelen (als je zo lang kan wachten tenminste) en snijd hem in blokken.

Ik had geen slagroom in huis dus liet ik die achterwege. Ging ook prima. Is ook beter voor de calorieën, denk ik.

Nu had ik er ook nog geschaafde amandel op gestrooid. De volgende keer probeer ik 50/50 amandel, kokos. Sommige mensen zijn namelijk niet zo dol op kokos. Nog een variatie: Meng de suiker met wat kaneel en strooi dat over het cakebeslag.


Update: De cake idd weer gemaakt nu met een mixer. Ook een extra eitje er in gedaan. De eieren van onze kippen zijn namelijk niet zo groot. Vooraan zie je dat ik er een handje geschaafde amandelen gemengd met wat suiker en kaneel over had gestrooid. MMMmm. Wie bedenkt nog een andere variatie?

p.s. Kijk bij  Tips en trucs  voor een trucje tegen het om krullen van bakpapier.

2 opmerkingen:

Carolien zei

Is dit de Nynke die ik ken?? Wat een leuke receptjes. Kan ik ook in de nieuwsbrieflijst?? Als dat al bestaat?

Nynke zei

Dit is voor mij ook even nieuw. Maar volgens mij kun je je aanmelden bij: follow bij email. Zou je dat willen doen carolien? Kan ik meteen zien hoe dat werkt. En ja dat is die nynke ja...