Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zaterdag 31 maart 2012

Paas recept: Alfa, alfa


Ben inmiddels al druk in mijn groentetuin aan zaaien met van alles en nog wat. De oogst laat nog wel even op zich wachten. Daarom zaai ik binnen alvast wat spruitgroenten. Zoals deze Alfa alfa. Een gezonde spruitgroente vol proteïne, carotine en de vitaminen C, D, K, E en B12. Nou dat is toch prima zo in het voorjaar.Heb inmiddels verschillende spruitgroenten geprobeerd maar deze in echt super snel en makkelijk.
 Ook voor het paasontbijt heerlijk, gooi er dan meteen ook wat gerookte zalm op een broodje, tegen aan. Maandag beginnen en in het weekend smullen maar!

1. Laat 2 eetlepels zaadjes een middagje weken in water.
2. Spoel de zaadjes af onder de kraan.
3. Maak 1-2 stukjes keukenrol nat met water en leg die op de bodem van een bakje (bijvoorbeeld van afhaal chinees).
4. Verdeel de zaadjes over dit papier en zet donker weg. Bijvoorbeeld in een keukenkast.
5. Sproei  met een plantensproeier de zaadjes zo nu en dan nat. Na een dag of 4-5 zijn je spruiten klaar.
6. Voorzichtig afspoelen en in een plastic bakje of zakje in de koelkast bewaren.

In de koelkast blijven ze ongeveer 1 week goed. Heerlijk op een boterham met gekookt ei of een beschuit met kaas en komkommer.

1 opmerking:

Gerard zei

Geweldig recept, eerst je groente kweken en dan bereiden in minder dan krap 6 dagen tijd :). En nog lekker ook!