Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

vrijdag 18 februari 2011

Vakantie pizza

 Deze staat in de bijkeuken en is ideaal om makkelijk je eigen pizzadeeg te maken. Eigen pizza is toch wel het lekkerste volgens man en kinderen.

nodig:

280 ml water
2 eetl. olijfolie
450 gr bloem
1,5 thl zout
0,5 thl suiker
1 thl droge gist

1. Doe het water en de olijfolie in de broodbakmachine (bij sommige modellen moeten eerst de droge ingrediënten er in)
2. Strooi de bloem op het water.
3. Maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe de gist er in.
4. Doe de suiker en het zout elk in een andere hoek van de bakmachine.
5. Selecteer het deeg programma en laat de machine het werk doen (ongeveer 1.30 uur)

Maak ondertussen al vast het beleg voor de pizza klaar.
3 eetl. ketchup mengen met Italiaanse kruiden.
blikje zalm
in dunne plakjes gesneden ui en tomaat
hamblokjes
plakjes chorizo (vleeswaar)
ananas in stukjes
zwarte olijven
geraspte kaas
Of wat je verder nog lekker vindt.

6. Smeer de pizzabodem in met het ketchup mengsel. Laat de randen vrij en druk die een beetje om hoog.
7. Laat iedereen zijn eigen pizza beleggen en bak de pizza's in ongeveer 12 minuten  gaar.

Tip: Maak er een rucola salade bij met een sjalotje, olijfolie en zout en peper.






























































































































































































































































































































































































































Geen opmerkingen: