Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

vrijdag 18 februari 2011

Vakantiebrownies

Het is voorjaarsvakantie!
Cito en open dagen achter de rug en dan heb je wel zin in iets lekkers.
Deze brownies kwam ik in een Engels kooktijdschrift tegen en ze zijn heerlijk.

Nodig:

100 gr. vloeibare boter
175 gr suiker
2 grote eieren
75 gr bloem
50 gr cacao
1 thl bakpoeder
3 eetl melk
1 reep naar keuze: ik had melk/hazelnoot, hak de reep in stukjes.

1. verwarm de heteluchtoven op 160 C
2. doe bakpapier in een een brownievorm van 20 cm2
3. Mix de boter en de suiker
4.voeg de eieren 1 voor 1 toe
5. zeef de bloem, cacao, bakpoeder en voeg de melk toe. Mix het geheel even flink door. 
6. Meng ongeveer 4 eetlepels van de reep door het beslag en doe alles in de bakvorm.
7. Bak de brownies in ongeveer 30 minuten gaar.
Strooi de rest van de reep over de nog warme cake. De chocolade zal vast smelten. De cake in stukjes snijden en bestrooien met wat poedersuiker. 

Heerlijk met een bakje koffie of thee.

Geen opmerkingen: