Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zondag 6 maart 2011

Postelein

Wij halen onze groentes op het moment bij een bio-boer in Ternaard (bonaventura). Deze keer hadden ze postelein. Ik heb er stamppot mee gemaakt. Op dezelfde manier als stamppot andijvie. De blaadjes zitten in bosjes aan elkaar vast. Je verwijdert de worteltjes en verder laat je alles zitten. Nadat de blaadjes door de aardappelen waren gestampt heb ik er nog een appel door geraspt. Samen met draadjes vlees en wat uitgebakken spekjes hebben we er heerlijk van gegeten.
Ik had een pond postelein dat was iets te veel maar van de rest kun je prima sla maken.
Kortom een veelzijdige groente.

Geen opmerkingen: