Recept voor een heerlijke chocolade taart.
Makkelijker dan je denkt.
- 3-4 eieren
- 120 gr suiker
- 30 gr cacaopoeder
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 125 ml slagroom
- 2 eetl. aardbei jam
- glazuur stiften en suikerwerk of poedersuiker
- Oven voorverwarmen op 160°C. Bodem van taartvorm met bakpapier bekleden, rand met boter invetten en licht met bloem bestuiven.
- Eieren met suiker in beslagkom doen. Kom in bak met warm water zetten. Met handmixer eieren en suiker met snufje zout in ca. 10 minuten tot lichtgeel, schuimig en dik mengsel kloppen.
- Zelfrijzend bakmeel met cacaopoeder boven eimengsel zeven en erdoor scheppen. Beslag in vorm doen en in oven in ca. 25-30 minuten gaar bakken. Taart in oven met de deur op kier 5 minuten af laten koelen, daarna buiten oven verder laten afkoelen.
- Slagroom in kom doen en met mixer stijfkloppen. Aardbeijam erdoor kloppen. Taart horizontaal met scherp broodmes voorzichtig halveren. Op onderste helft slagroom uitstrijken. Bovenste helft erop zetten.
- Taart op een taartschaal of bord zetten. Versieren met glaceer stiften en er figuurtjes naar keuze op plakken. Of de hele taart bestuiven met poedersuiker.
Zo kan het ook (uit het Jumbo blad)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten