Samen met Marit gemaakt. "Mei ik dan lekker knede, grieme, barchje en sa?"
Nodig:
750 gr appels in stukjes(elstar)
50 gr rozijnen
2 tl kaneel
jam (pruimen, bramen, o.i.d)
vla (gewoon uit pak)
Voor de kruimellaag:
170 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl kaneel
80 gr. bruine bastard suiker
130 gr. koude roomboter
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet een ovenschaal of 6 kleine ramequins in.
3. Schep een laagje jam op de bodem van de schaal(tjes).
4. Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg en wrijf met koude handen de boter er door. Het moet een grof en kruimelig mengsel worden (hiervoor vraag ik marit).
5. Ondertussen de appels schillen en in blokjes snijden. Bestrooi ze met kaneel en de rozijnen.
6. Het appelmengsel in de ovenschaal(en) doen en het kruimeldeeg er over verdelen.
7. Bak het toetje in 30 minuten of tot het appelmengsel lekker bubbelt en de kruimellaag mooi kleurt.
Terwijl het toetje in de oven staat eten wij gebakken aardappeltjes. Bij het toetje wat vanille vla schenken..... mmmmm!
1 opmerking:
it kneden wie lekrrrrrr ent toetje selfs ek
Een reactie posten