Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

woensdag 20 oktober 2010

En een herfst toetje.

Samen met Marit gemaakt. "Mei ik dan lekker knede, grieme, barchje en sa?"

Nodig:
750 gr appels in stukjes(elstar)
50 gr rozijnen
2 tl kaneel
jam (pruimen, bramen, o.i.d)
vla (gewoon uit pak)

Voor de kruimellaag:
170 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl kaneel
80 gr. bruine bastard suiker
130 gr. koude roomboter

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Vet een ovenschaal of 6 kleine ramequins in.
3. Schep een laagje jam op de bodem van de schaal(tjes).
4. Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg en wrijf met koude handen de boter er door. Het moet een grof en kruimelig mengsel worden (hiervoor vraag ik marit).
5. Ondertussen de appels schillen en in blokjes snijden. Bestrooi ze met kaneel en de rozijnen.
6. Het appelmengsel in de ovenschaal(en) doen en het kruimeldeeg er over verdelen.
7. Bak het toetje in 30 minuten of tot het appelmengsel lekker bubbelt en de kruimellaag mooi kleurt.


Terwijl het toetje in de oven staat eten wij gebakken aardappeltjes. Bij het toetje wat vanille vla schenken..... mmmmm!

1 opmerking:

partytime-blog zei

it kneden wie lekrrrrrr ent toetje selfs ek