Lekker makkelijk, zonder allerlei toevoegingen. Ik vind die pindasaus uit de supermarkt ook vaak nog eens te zout.
Nodig:
2-3 eetlepels pindakaas
ketjap
water
zout
peper
1 flinke thl. kerriepoeder
0,5 thl. paprikapoeder
snuf gemberpoeder
05 thl.komijnpoeder
1 thl. kurkuma
evt. suiker
evt. suiker
1. Doe de pindakaas in een steelpan op een matig vuur. Roer het los met wat scheutjes water en ketjap. Dat doe je door er steeds wat water aan toe te voegen en steeds te roeren. Op het laatst kun je de ketjap er naar smaak door roeren.
2. Voeg nu de kruiden toe. Begin met een snuf zout en peper. Dan de kerrie en de andere kruiden.
3. Proef en beslis wat er nog bij moet.
Houd de pinda warm op het warmhoud plaatje. Soms moet je er weer wat water bij doen omdat het te veel indampt. Ook lekker bij de Nasi en Bami!
Extra pit? Voeg een beetje chilipoeder toe. Nog meer smaak: Gebruik kokosmelk. Minder vet? Gebruik runderbouillon.
3. Proef en beslis wat er nog bij moet.
Houd de pinda warm op het warmhoud plaatje. Soms moet je er weer wat water bij doen omdat het te veel indampt. Ook lekker bij de Nasi en Bami!
Extra pit? Voeg een beetje chilipoeder toe. Nog meer smaak: Gebruik kokosmelk. Minder vet? Gebruik runderbouillon.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten