Laat de oven het werk doen! Altijd makkelijk. Ondertussen even borrelen, salade maken of wat vlees bakken, wat je maar wil. In ieder geval snel en "take it easy" dit recept!
Zoete aardappel smaakt ook zoet, de smaak zit tussen wortel en aardappel in. Pastinaak heeft een meer uitgesproken smaak. Het lijkt wat op een kruising van wortel en knolselderij. Je kan deze groenten ook samen koken en stampen tot een puree.
Zoete aardappel smaakt ook zoet, de smaak zit tussen wortel en aardappel in. Pastinaak heeft een meer uitgesproken smaak. Het lijkt wat op een kruising van wortel en knolselderij. Je kan deze groenten ook samen koken en stampen tot een puree.
Nodig (2 volw+2 kids):
6 aardappelen
1 zoete aardappel
1 pastinaak
zout
peper
kerrie
2 takjes rozemarijn of flinke eetlepel Italiaanse kruiden.
2 takjes rozemarijn of flinke eetlepel Italiaanse kruiden.
olijfolie
1. Schil en was de groenten. Snijd de aardappelen in de lengte 1 keer door, dan in de lengte doormidden en dan in stukjes van ongeveer 0.5 cm.
2. Doe dit ook met de zoete aardappel en pastinaak.
3. Leg de groentes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi het zout, peper, snuf kerriepoeder en de kruiden er over.
4. Besprenkel ruim met olijf olie en hussel de hele boel flink door elkaar.
5. Bak de groentes in ongeveer 25 minuten op 220 graden gaar. Tussen door 1 of 2 keer om scheppen.
Wij aten er zalmburgers bij. Die had ik nog niet eerder gemaakt. Ze smaken prima maar nog niet goed genoeg voor dit blog. Wie weet komt dat recept later nog eens.
3. Leg de groentes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en strooi het zout, peper, snuf kerriepoeder en de kruiden er over.
4. Besprenkel ruim met olijf olie en hussel de hele boel flink door elkaar.
5. Bak de groentes in ongeveer 25 minuten op 220 graden gaar. Tussen door 1 of 2 keer om scheppen.
Wij aten er zalmburgers bij. Die had ik nog niet eerder gemaakt. Ze smaken prima maar nog niet goed genoeg voor dit blog. Wie weet komt dat recept later nog eens.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten