deze tijd van het jaar. Om tijdens zo'n snotter" periode er snel boven op te komen maak ik deze soep.
Wij noemen het Snotneuzen soep.
Beterschap! (met dank aan Jamie)
Beterschap! (met dank aan Jamie)
Nodig:
2 flinke uien in ringen
2-3 teentjes knoflook in stukjes
2-3 preien in ringen
(evt. 1 winterwortel en oranje paprika in blokjes)
tijm
1 flinke eetl. honing
klontje (room)boter
zout, peper, kurkuma, kerrie
2 kippenbouillon blokjes
1 liter (kokend) water
blikje afgegoten kikkererwten
1. Fruit de ui en knoflook in de boter. Voeg ook de prei toe en schep even flink om. Deksel op de pan en laat de prei en uien in circa 15-20 minuten heel zacht en zoet worden.
2. Voeg de tijm, zout, peper, kerrie naar smaak toe en vergeet niet minstens 1 theelepel kurkuma en de honing toe te voegen. Laat nog even sudderen.
3. Voeg het water met de bouillon tabletten en ongeveer de helft van de kikkererwten toe.
4. Pureer de soep. Door de kikkererwten wordt de soep iets dikker. Voeg de rest van de kikkererwten toe.
Wij eten er stokbrood met kruidenboter bij. Ook strooien we er wel eens wat geraspte (geiten) kaas over. Voor een nog wat meer gevulde versie kun je een handvol pasta en gerookte kipfilet of worst toe voegen.
2 opmerkingen:
Ik doe er twee aardappelen in blokjes door voor de binding. Maar ik denk dat kikkererwten nog meer smaak afgeven. Goeie tip dus!
Ja, aardappel kan ook prima. Maar ik ben dol op de nootachtige smaak van kikkererwten!
Een reactie posten