Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

dinsdag 30 oktober 2012

Heerlijk warm herfstige pompoensoepjes.


Na Halloween kunnen die pompoenen de soep wel in!

Nodig:
2 uien
1 teentje knoflook
1,5 eetl. garam masala kruiden
flinke eetlepel bloem
1 lit kippenbouillon van 2 tabletten
zout en peper (evt.)
1 rookworst in plakjes
handje vol gesneden peterselie

1. Fruit de ui en knoflook in wat olie.
2. Was de pompoen en in blokjes snijden.
3. De pompoen meebakken en er de garam masala kruiden ook al     omscheppend even mee bakken. Het moet lekker geuren.
4. Bestrooi de pompoen met een eetlepel bloem en ook dit even meebakken.
5. Giet de bouillon er bij en kook de pompoen zachtjes tot hij gaar is.                                                 
6. Pureer de soep, zo fijn als je wilt.
7. Proef of de soep op smaak is, doe er anders water of zout bij.
8. Doe de worst en peterselie er bij en warm nog eventjes door.

Wij aten deze soep met wat crème fraîche, basmatirijst en ciabatta.

Variatie 1
Deze soep kortgeleden weer gemaakt. 
Nu de garam masala kruiden vervangen door:

2 theelepels kerriepoeder
wat paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
peper
stukje verse gember (2cm)
50-100 ml kokosmelk.
handje gehakte koriander of peterselie
verder:
klein blikje afgespoelde linzen i.p.v. bloem en vlees.

Stap 1-3 blijft gelijk. Kruiden wel aanpassen natuurlijk.
4. Giet de bouillon er bij en kook de pompoen zachtjes tot hij gaar is.
5. De helft van de afgespoelde linzen toevoegen en de soep pureren. 
6. De kokosmelk en koriander er door roeren en de rest van de linzen  toevoegen.

Serveren met wat couscous en stokbrood.






Geen opmerkingen: