Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

donderdag 23 augustus 2012

Warm hapje voor een hete dag.

Het is misschien wat raar om met dit warme weer een warme hap te eten tijdens de lunch, maar het is een lekkere opkikker.

Nodig:
Olijfolie
1 ui
Half teentje knoflook
3 trostomaten
Flink wat basilicum
Blokjes feta
Zout en peper

1. Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie.
2. Snijdt ondertussen de tomaten in kleine blokjes.
3. Laat de tomaten met de ui mee sudderen. Deksel op de pan.
4. Pluk een handvol basilicum blaadjes van een plant en hak ze eventueel grof.
5. Breng het tomatenmengsel op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de blaadjes basilicum toe.
6. Schep het tomatenmengsel op een ondiep bord en voeg de fetablokjes toe.

Eet er een lekker stuk grof brood bij.
Een glas rosé erbij is ook lekker maar dan daarna wel even een dutje doen! "Dolce fair njente" (schrijf je dat zo?).


Geen opmerkingen: