In de camping keuken gaan in ieder geval mee:
flesje olijfolie
peper en zout
paprikapoeder
kerriepoeder
ui/sjalot
bol knoflook
Als ik rijst kook dan kook ik vaak 1 of 2 kopjes extra en maak daar de volgende dag een rijstsalade van. In de caravan heb je een koelkastje dat is natuurlijk erg handig. Heb je die niet kook dan de rijst en schep meteen je dressing er door. Al omscheppend zal het nu een lauwwarme salade worden.
Net zoals bij de "campingwrap" kun je je fantasie de vrij loop geven.
Hier onder een basis:
Nodig:
1-2 kopjes rijst
ui gesnipperd
teentje knoflook geraspt (zie kooktrucjes)
olijfolie
kerrie en paprikapoeder
1-2 theelepels scherpe mosterd
vanaf hier eigen variaties:
1 tomaat in kleine blokjes
1/2 komkommer in blokjes
stukjes nectarine o.i.d
olijfjes
en iets hartigs:
gedroogde tomaatjes
stukjes ansjovis
blokjes feta
stukjes chorizo
meer vulling nodig?
blikje kikkererwten, kidneybonen, doperwten afspoelen en er door scheppen.
1. Kook de rijst of gebruik een restje.
2. Maak een dressing; meng de mosterd met de kruiden, teentje knoflook en klop de olijfolie er door.
3. Schep de dressing samen de gesnipperde ui door de rijst. Goed mengen.
4. Meng nu de andere ingrediënten door je salade. Iets hartigs er in is altijd wel erg lekker.
De salade op de foto heb ik nog wat "luxer"gemaakt door er verse peterselie pesto door te scheppen. Kan natuurlijk ook, pesto of yoghurt dressing i.p.v. een mosterddressing. Je kan de salade bij de bbq serveren maar goed gevuld is het ook een heerlijke maaltijdsalade.
1 opmerking:
In de buitenlucht smaakt alles even goed. Ik heb daar veel ervaring mee en kwam van elke (kampeer)vakantie zonder honger terug. Bovendien dwingt het je om meer te experimenten. Leve de sleurhut!
Een reactie posten