Hier nog even het vervolg over het etentje. Na de sushi gingen we aan Hanneke's stoofpot! Na het weer van vandaag misschien iets te winters maar er komen vast nog wel een paar wat frissere dagen. Dan is dit stoofpotje een heerlijke hap. Zet het op de zaterdagochtend na de voetbal wedstrijd van je zoon/dochter vast op en geniet er in de avond uurtjes van. Om het af te maken kun je net zoals wij afsluiten met gegrild suikerbrood en vanille ijs.
Er komt dan geen boe of bah meer uit het hele gezin, dus uitbuiken en maar vroeg onder de lappen. Weltrusten!
- 700 gr. sukadelappen
- 3 uien
- 300 gram wortel
- 300 gram prei
- 400 gram aardappelen
- 0,3 l. runderbouillon
- bakboter of -margarine
- peper, zout
Vlees in grove stukken snijden en kruiden
De uien kleinsnijden en fruiten in een stoofpan, waarna het vlees
toegevoegd
kan worden.
Kort aanbakken, runderbouillon toevoegen en 2 uren laten stoven. (ik doe
altijd iets langer)
Wortel, prei en aardappelen in stukjes snijden en toevoegen.
Circa 1 uur laten stoven.
op smaak brengen met wat peper en zout.
Lekker smullen!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten