Nodig:
1 flinke ui in ringen
1-2 teentjes knoflook grof gesneden
3-4 blaadjes laurier gescheurd
zout en peper
witte wijn
1. Fruit de ui, knoflook en laurier blaadjes in wat olie.
2. Maak ondertussen de mosselen schoon. Ik spoel ze in een afwasteiltje. De kapotte exemplaren gooi je weg. Schelpen die open staan, tik ik tegen de rand van de wasbak als ze dan niet sluiten gooi ik ze weg.
3. Schenk ongeveer 2 deciliter wijn en zout en peper bij de ui en knoflook. Breng het geheel aan de kook en doe dan meteen de mosseltjes er bij.
4. Doe de deksel op de pan. De truc is nu om de mosselen niet te lang te koken. Schud ze eenmaal om en doe zodra de schelpen open staan het gas uit.
Zo blijven de mosseltjes heerlijk sappig.
Ik had er deze keer nog peterselie en wat maggi plant uit de tuin bij gedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten