De ingrediënten van dit recept verdubbel ik meestal. Zo maak ik twee bakblikken met muffins en nog zijn ze zo maar weer op! Het recept komt uit het boekje: 1 beslag, 100 muffins. Eigenlijk is het recept voor cranberry- appelmuffins. Ik gebruik lekkere friszure appels uit de tuin van mijn ouders.
Nodig:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2 (friszure) appels in kleine blokjes gesneden
beetje suiker en kaneel
2 eieren
250 ml karnemelk (of mengsel van melk en yoghurt)
6 eetlepels zonnebloemolie
225 gr. (spelt) bloem
3 theelepels bakpoeder
1 mespuntje zout
120 gr. rietsuiker
eventueel handje geschaafde amandelen.
1. Bestrooi de appelblokjes met wat kaneel en suiker. Goed mengen.
2. Meng de droge ingrediënten. Ik doe dit met een garde. De bloem hoeft dan niet meer door een zeef.
3. Schenk de karnemelk in een maatbeker. Voeg de eieren hier bij en klop het geheel lichtjes los.
4. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en schenk het ei-mengsel al roerend toe. Roer niet te lang!
5. Voeg de appels toe en meng alles nog even.
6. Schep het beslag in de muffinvorm. Voor een luxe versie bestrooi ik elke muffin nog met wat geschaafde amandelen. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar.
Soms gebruik ik mijn Franse Madeleine vorm en van die siliconen vormpjes. Het wil prima en is leuk voor de variatie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten