Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

donderdag 30 juni 2016

Super snelle soep!

Onlangs mocht ik een Turkse kookworkshop bijwonen van Afiyet Olsun uit Heerenveen. Wat een feestje was dat. Heerlijk ontspannen en puur koken. Niks moet alles mag, is hier het motto. We maakten onder andere een linzen soep. Was even vergeten hoe makkelijk en lekker dat is. Het inspireerde mij om thuis ook weer eens te experimenteren met linzen. Dit is het resultaat. 
Super Snelle Soep!


nodig:

1-2 kop oranje linzen
1 l water
2 bouillon blokjes rund/kip of tuinkruiden
1 ui
4  wortelen
halve rode paprika
2 tomaten
2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden

evt. 
paar draaien met de pepermolen
harissa (2 cm uit tube)
rookworst

1. Kook 1 liter water in de waterkoker. 
Doe ondertussen de linzen in een pan met wat water zodat ze net onder water staan. Begin vast met koken van de linzen. Roer zo nu en dan om met een pollepel zodat de linzen niet aan de bodem plakken.

2. Rasp de wortelen en voeg toe aan de linzen. Waarschijnlijk kookt je water in de waterkoker nu ook, voeg dat ook toe. 

3. Snijd de ui, paprika, tomaat in niet te grote stukken en voeg toe. Hou het vuur hoog zodat de boel flink kookt. 

4. Voeg 2 bouillon blokjes toe. Kook tot de linzen gaar zijn (even proeven). Dat kan in 10 minuten.

5. Voeg de gedroogde kruiden toe en pureer de soep grof.

6. Voor de liefhebber kun je er wat blokjes rookworst bij doen. Maar eigenlijk hoeft het niet, het is ook een prima vega soepje.

Het lukt mij om deze soep in 15-20 minuten te maken. Je kan er ook nog een prei, knoflook of nog meer ui bij doen. Het is maar net hoeveel tijd je hebt.

Lekker met wat stokbrood of een boerenbrood!

Lekker ite!


2 opmerkingen:

Emily Dekker zei

Lekker soepje! Ik heb nog nooit harissa in een soep gebruikt maar ik ben benieuwd!

Rosa zei

Wat een fijn en makkelijk recept! Ik houd van ui dus hier wat meer van toegevoegd