Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

vrijdag 8 mei 2015

Zonnige cake van amandelmeel met appel en aardbei.



 Vandaag een heerlijke cake gebakken. Ik had al een poosje amandelmeel in mijn kast staan en was er nog niet aan toe gekomen om er iets mee te bakken. En ja die aardbeien stonden ook al zo verleidelijk te wezen. 
Nu is cake bakken echt niet zo moeilijk. Zorg dat je boter en eieren op kamertemperatuur zijn. Gebruik evenveel meel, boter en suiker. Dus 100 gram boter, 100 gram suiker, 100 gram meel en 1 ei. Of een veelvoud van deze ingredienten. Dit is de basis van elke cake. Neem vooral de tijd om de eieren goed door de boter te kloppen. Ik gebruik een extra eitje omdat onze kippen iets kleinere eieren leggen en iets minder suiker omdat ik de cake anders te zoet vind.

Heb je geen amandelmeel gebruik dan gewoon 300 gr. bloem.

nodig:

300 gr roomboter
250 gr (riet) suiker
4 eieren
200 gr bloem
100 gr amandelmeel
snuf zout
2 appels in schijfjes
kaneel
6-7 aardbeien
evt. 2 eetlepels citroensap

1. Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een springvorm in.
2. Klop (met keukenmachine of mixer) de boter, citroensap, snuf zout en de suiker tot een licht gele homogene massa.
3. Voeg de eieren toe en laat de mixer zeker 5 minuten zijn werk doen. Het moet echt een luchtig geheel worden.
4. Ik heb een keukenmachine dus ondertussen schil ik 2 appels en snijd ze in schijfjes. Bestrooi ze met wat kaneel en was een stuk of 6 aardbeien en snijd die ook in stukjes.
5. Giet het beslag in de springvorm. Druk de appelschijfjes in een mooie ronde vorm van zonnestralen in je beslag en wissel af met stukjes aardbei.
6. Bak de cake in ongeveer 55-60 minuten gaar. Controleer de gaarheid door er met een satéprikker in te prikken. Die moet er schoon uit komen.

Ook lekker met een dot verse slagroom!

Geen opmerkingen: