Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

woensdag 6 maart 2013

Stamppot zuurkool: op mijn manier.

Wat was het toch steeds koud. Ik blijf trek hebben in stamppotten. Schreef ik eerder al over hutspot nu een recept voor zuurkool. Niet heel spannend of zo maar zo maak ik hem nu klaar en het mooie is dat de rest van het gezin dit ook lekker vindt. Door de zuurkool eerst (kort) af te spoelen en daarna te stoven in een klontje boter en een scheutje melk wordt de zuurkool heerlijk zacht en dan vinden ze hier dus de zuurkool toch wel lekker!

Nodig:

aardappelen
1 zakje biologische zuurkool
2 handjes rozijnen
roomboter
scheut melk
kerrie kruiden
kurkuma 1 thl
zwarte peper


1. Kook de aardappelen zoals je dat gewend bent.
2. Spoel ondertussen de zuurkool kort af onder de koude kraan. Dit gaat het beste in een zeef.
3. Snijd de zuurkool nog fijner (ze houden hier niet zo van die sliertjes). Doe de kool met een klont boter, de rozijnen en een flinke scheut melk in een pan met deksel en laat zachtjes laten stoven.
4. Stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheut melk tot een smeuïge puree.
5. Roer met een pollepel (met zo'n gat) de zuurkool en kruiden door de puree.

Wij eten hier uitgebakken spekjes en een rookworst bij. Echt Hollands! Heerlijk.
Het is ook lekker om er een klein blikje ananasstukjes of een appel in stukjes er door te scheppen. 
Vegetarisch? Dat krijg ik er hier niet door maar ik zou er in roomboter zacht gebakken uienringen bij serveren. Afgeblust met een scheutje rode wijn. Klinkt ook heerlijk toch? Maar eerlijk? Ik hou het bij spekjes en worst mmm.. Sorry ;)1 opmerking:

Emilie zei

Hallo,

Via onze website http://www.volrecepten.nl kunnen onze bezoekers grasduinen in meer dan 41.000 recepten vermeld in blogs en websites. Bovendien hebben we voor onze bloggers een lijst met Topblogs samengesteld, waar u andere bloggers kunt vinden én uw eigen blog kunt toevoegen: http://www.volrecepten.nl/topblogs-met-recepten. Wij indexeren uw recepten zodat onze bezoekers ze via onze zoekmachine kunnen vinden. Bovendien is Volrecepten.nl volledig gratis!

Breng ons een bezoek!
Emilie
Volrecepten.nl