Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zondag 15 januari 2012

Erg lekker kaasje.

 














Dit kaasje wordt gemaakt van 15 augustus tot 15 maart in de Jura.
Het is echt ontzettend lekker. Het heet Vacherin- Mont d'Or. Je kunt er snel en makkelijk een kaasfondue van maken. Heerlijk met een rood wijntje of glaasje port bij de vuurkorf.
Goedkoop is ie niet, vind je het te duur of kun je het kaasje niet krijgen koop dan een camembert in een houten doosje. Lukt ook prima.


Nodig:


1 kaasje
aluminiumfolie

Om in de kaas te dippen (suggesties):
stokbrood
soepstengels (kids) 
gebakken kriel aardappeltjes
appel
komkommer
druiven
augurk
rode paprika


1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Haal de deksel van het doosje en schep met een lepeltje een gat in het midden van het kaasje.
3. Verpak het doosje in aluminiumfolie. 
Soms zit er plastic op het doosje, haal dat er wel af.
4. Zet het doosje ongeveer 25 minuten in de oven. De kaas moet beginnen te bubbelen.
5. Serveer het kaasje met brood enz. Voor 2 personen kan dit een maaltijd zijn. Als we met z'n 4 zijn is het meer een voorgerecht of borrelhapje. Tenzij je twee kaasje klaarmaakt natuurlijk. 


Nu de variaties:
* Prik gaatjes in je kaasje en giet er droge witte wijn op voordat hij in de oven gaat.

* Steek een teentje knoflook in het midden en doe er wat zwarte peper op.

* Prik wat takjes rozemarijn in het kaasje. 
* Zo zijn er op internet nog wel meer variaties en ideeën te vinden.

Geen opmerkingen: