Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

woensdag 2 november 2011

Lauwersoog: wie 's nachts vist.........

We wonen niet ver van Lauwersoog. Zo nu en dan gaan we daar even kijken. Het liefst op een door de weekse ochtend. De vissersboten komen dan aan en er is altijd wel wat te beleven. Op deze vrijdagochtend werden er garnalen gebracht en waren de visser hun netten aan het maken. Er wordt hard gewerkt. In de haven kun je op verschillende plekken een lekker gebakken visje eten. Maar even wat meenemen is ook altijd een succes. Bijvoorbeeld deze heerlijke verse garnalen. Aan boord van de vissersboten meteen gekookt. Je moet ze zelf pellen. Perfect voor bij de borrel en als voorafje op de vrijdagavond!

 En zo moet je ze pellen:
Of deze schillerlokken. Geloof het of niet maar het zijn gerookte buikfilets van de doornhaai. De duitsers zijn er gek op. Je kunt ze zo eten of even in een salade verwerken. Zoals hier met witte druiven, komkommer, gemengde salade, kappertjes en een yoghurt dressing.

Geen opmerkingen: