Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

vrijdag 22 juli 2011

Clafoutis: weg met al die pruimen!


Vorig jaar zaten er bijna geen pruimen aan onze pruimenboom. Dit jaar wel. Dus maar eens uitvinden wat je er allemaal mee kunt maken. Dit recept is een klassieker in de Franse keuken.
Het heet clafoutis en je kunt er ook allerlei ander fruit voor gebruiken. Ook dit recept is lekker snel te maken. Het meeste werk zit in het ontpitten van de pruimen. Lauw warm met wat vla en/of ijs is hij heerlijk als toetje. Of bij de koffie; even op warmen in de oven/magnetron en er wat poedersuiker over strooien.

Verwarm de (hete lucht)oven voor op 200 graden. 

Nodig:

* quiche vorm (invetten)
* pruimen ontpit en gehalveerd.
* 4 eieren
* zakje vanille suiker
* 50 gr. suiker
* snufje zout
* 100 gram bloem (even door de zeef doen)
* 250 ml melk
* 30 gr. gesmolten boter of uit knijpfles


1. Klop de eieren goed los in een kom met de suikers en het zout.
2. Schep de gezeefde bloem door het eimengsel en roer het geheel goed.
3. Meng de boter en dan de melk er door.
4. Leg de pruimen met de bolle kant naar boven in de ovenschaal.  
5. Giet het beslag (lijkt op pannenkoek beslag) over de pruimen.
6. Bak de taart in ongeveer 40 min. gaar.


Gebruik een dichte ovenschaal. En niet, zoals ik, een springvorm want dan lekt het beslag uit je vorm. Als de pruimen of het fruit niet zo zoet zijn kun je voor het bakken ze even bestrooien met wat suiker.


Bon Appétit


Basisrecept
Je kan dit recept met allerlei fruit maken. Probeer eens appel, peer of perzik. Ook fruit wat niet zo mooi meer is kun je even bijsnijden en voor deze snelle taart gebruiken. Ik strooi er ook wel eens wat geschaafde amandelen of walnoten over! 

Geen opmerkingen: