Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

woensdag 26 oktober 2016

Makkelijke appeltaart.



Dit jaar is goed appel en peren jaar. In de krant verschijnen berichten over het doordraaien van al het mooie fruit. Ook in onze tuin is er een ruime appeloogst. Naast de heerlijk knapperige ouderwetse Notaris appel ook Goudreinetten. De laatste is erg geschikt om appeltaart mee te bakken. Op Pinterest zijn heel wat lekkere appeltaart recepten te vinden. Maar deze is wel heel makkelijk!  Je hoeft geen eens deeg te kneden. Ook leuk om met kinderen te doen.

Nodig:

1 kilo appels
1,5 kop bloem
1,5 kop griesmeel
1,5 kop (riet)suiker
80 gram roomboter (ongeveer)
kaneel
evt. 3 eetl. custerd

Verwarm de oven voor op 160 graden.

1. Rasp de appels, kan met schil! en strooi er wat kaneel over + evt. wat custerdpoeder.

2. Meng de droge ingrediënten door elkaar.

3. Vet een bakblik in of bekleed hem met bakpapier.

4. Doe een laagje meel op de bodem, daarna een laagje geraspte appel en dan weer een laagje meel (beetje aandrukken), vervolgens nog een laagje appel en eindig met een meel laagje.

5. Verdeel kleine blokjes boter over de bovenkant van je taartje.

6. Bak de de appeltaart in ongeveer 50 tot 60 minuten licht bruin.

Luxere versie: meng een handvol gehakte walnoten en of rozijnen door de appels.

3 opmerkingen:

Merel de Rooi zei

Wauw deze ziet er inderdaad heel simpel uit. Dat is het proberen waard voor dit weekend.

NZ zei

Leuk, succes en gelukt?

Kristie zei

Het is zeker het proberen waard. Wij vonden het heerlijk!