Foto: Afie |
Je legt namelijk een (netel)doek in een zeef en giet hier de yoghurt in. Vervolgens hang je die zeef boven een schaal en laat je de yoghurt 8 uur uitlekken. Wat overblijft in de doek is de hangop.
Nodig:
1 1/2 liter volle yoghurt
1 vanillestokje (zakje 1.5 g)
1 bekertje slagroom (125 ml)
6 el suiker
1 pot bramen op lichte siroop (370 ml)
1 eetl maizena
- 1. Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek en hang
in een diepe kom. Schenk de yoghurt erin, dek af en zet 8 uur in de
koelkast, zodat het vocht uit de yoghurt kan lekken. 2. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop de slagroom stijf met 4 el suiker.Schep de hangop uit de theedoek in een kom en roer los. Spatel het vanillemerg en de slagroom erdoor.3. Doe de bramen met siroop, de bessen en 2 el suiker in een steelpan. Breng aan de kook. Roer de maizena met 2 el water tot een glad mengsel. Voeg toe aan de bramen en bessen en laat op hoog vuur al roerend binden. Neem van het vuur. Verdeel de hangop over 4 schaaltjes en schenk de warme saus erbij.Tips:*De bramen lagen bij mij nog in de vriezer en die heb ik gewoon gekookt met wat suiker en kaneel. Bramen kun je namelijk heel goed invriezen en later verwerken tot jam o.i.d.* Op de hangop hadden wij nog wat vla (uit pak...) en er naast chocoladecake volgens dit recept:* Er waren niet voldoende sorbetglazen dus heb ik maar van die hoge bierglazen gebruikt.Recept uit: AH allerhande recepten.
1 opmerking:
Hello From Volrecepten.be!
We are a recipe search engine and I would like to invite you to join our site and make your recipes available to many people. If you liked it, you can join through the top blogs on the right of the page.
Please, contact me if you any question :)
Een reactie posten