Maar nu die pompoen. Twee planten had ik. En elk had 1 pompoentje....
Een beetje een zielig resultaat. Toch eet je zo wel tot ver in het najaar uit eigen tuin. Inmiddels hebben we al een aantal pompoengerechten gehad!
Namelijk: pompoensoep, pompoenrisotto met salie, pompoenbroodjes, pompoen met rijst en pompoenscones. Nee, we zijn nog niet oranje.
Wist je dat pompoen ook nog eens ontzettend gezond is?
Dit vond ik op de website van 24 kitchen.
Need I say more.. Nou ja misschien dat je pompoen niet hoeft te schillen. De pitten verwijderen is voldoende.
Nodig:
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook geplet
klont (echte) boter
klont (echte) boter
1-2 theelepels kerriepoeder
1/2 theelepel paprikapoeder en snufje chili poeder
scheut droge witte wijn
± 1 liter kippen of tuinkruiden bouillon (van 2 blokjes)
halve pompoen in kleine blokjes
3 eetl. pompoenpitten
handje salieblaadjes (grof gehakt)
50 gr geraspte parmezaan
2 eetlepels crème fraîche
2. Bak de rijst mee tot die wat glazig begint te worden. Bestrooi de rijst ondertussen met de kruiden. Blijf roeren en voeg eventueel nog wat boter toe.
3. Blus de rijst af met de wijn. Als je die niet hebt kun je die ook achterwege laten en alleen de bouillon gebruiken.
4. Voeg de blokjes pompoen, pompoenpitten en de helft van de salie blaadjes toe.
5. Blijf de rijst roeren en voeg steeds een scheut bouillon toe zodra de rijst droog drijgt te worden. Ga zo door tot de risotto gaar is.
6. Roer er tot slot de crème fraîche, de rest van de salie en de kaas er door.
Wij aten er gegrilde zalm bij. Maar met een groene salade is het ook een prima vegatarisch gerecht.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten