Ik gebruik de broodbakmachine om het deeg te maken (lekker lui). Maar het kan natuurlijk ook met de hand. Goed voor je spierballen. Vrolijk Pasen!
Nodig:
425 gr (spelt)bloem
75 gr tarwemeel
2 eetl walnoten- of olijfolie
315 ml water
3 thl honing
1,5 thl zout
1 thl instantgist
2 eetl gedroogde salie
90 gr walnoten gehakt
1. Meng de "natte ingrediënten" .
2. Meng de twee soorten meel en de andere droge ingrediënten. Maak een kuiltje in het deeg en meng met je handen de natte ingrediënten door het meel.
3. Laat het deeg rijzen, ongeveer 40 minuten.
4. Kneed het deeg nog eens door en leg het vast op de bakplaat of op de pizzaschep. Dek het deeg af met ingevet plasticfolie of een grote schaal. Laat het nog eens 30-40 minuten rijzen (verwarm de oven voor op 200 graden).
5. Bak het brood op de bakplaat (of pizzasteen) in ongeveer 30 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Voor een extra goed resultaat giet ik wat water op de bodem van de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten