Ben inmiddels al druk in mijn groentetuin aan zaaien met van alles en nog wat. De oogst laat nog wel even op zich wachten. Daarom zaai ik binnen alvast wat spruitgroenten. Zoals deze Alfa alfa. Een gezonde spruitgroente vol proteïne, carotine en de vitaminen C, D, K, E en B12. Nou dat is toch prima zo in het voorjaar.Heb inmiddels verschillende spruitgroenten geprobeerd maar deze in echt super snel en makkelijk.
Ook voor het paasontbijt heerlijk, gooi er dan meteen ook wat gerookte zalm op een broodje, tegen aan. Maandag beginnen en in het weekend smullen maar!
1. Laat 2 eetlepels zaadjes een middagje weken in water.
2. Spoel de zaadjes af onder de kraan.
3. Maak 1-2 stukjes keukenrol nat met water en leg die op de bodem van een bakje (bijvoorbeeld van afhaal chinees).
4. Verdeel de zaadjes over dit papier en zet donker weg. Bijvoorbeeld in een keukenkast.
5. Sproei met een plantensproeier de zaadjes zo nu en dan nat. Na een dag of 4-5 zijn je spruiten klaar.
6. Voorzichtig afspoelen en in een plastic bakje of zakje in de koelkast bewaren.
In de koelkast blijven ze ongeveer 1 week goed. Heerlijk op een boterham met gekookt ei of een beschuit met kaas en komkommer.
1 opmerking:
Geweldig recept, eerst je groente kweken en dan bereiden in minder dan krap 6 dagen tijd :). En nog lekker ook!
Een reactie posten