Deze stamppot krijgen wij regelmatig. Onze jeugd is er dol op en de pan gaat meestal helemaal leeg! Hier had ik mijn best even extra gedaan door er kleine gekruide gehaktballetjes bij te maken maar dat hoeft niet. De stamppot kan ook als vegetarisch gerecht gegeten worden.
Dit recept kook je in 1 grote pan.
Ha, ha, al weer makkelijk!
Nodig:
aardappelen (zoveel als je normaal gebruikt of iets meer)
1 flinke ui in ringen
1 grote stronk of 2 stronkjes broccoli
zout, peper, nootmuskaat naar smaak
scheutje melk
flinke handvol cashewnoten
kleine blokjes (geiten)kaas
1. Kook de aardappelen zoals je gewend bent.
2. Was ondertussen de broccoli, schil de stronk en snijd in plakjes. Voeg de stronk als eerste toe bij de aardappelen en dan de broccoli roosjes.
3. Voeg ook de ui toe.
4. Kook alles gaar en giet eventueel af, bewaar dit kookvocht wel voor het geval de stamppot te droog is.
5. Stamp alles goed door elkaar met een scheutje melk. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
6. Meng de noten en kaasblokjes door het geheel en smullen maar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten