Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zondag 12 februari 2012

Mega snel en vega!

Om even bij het duurzame te blijven. Vleesproductie schijnt het milieu enorm te belasten. Helemaal niet gek om zo nu en dan eens een dagje geen vlees te eten. Dit gerecht is snel en makkelijk te maken.

Nodig:

couscous 250 gr
1 ui
1 teen knoflool
1 flinke stronk broccoli
1-2 theelepels kerrie poeder
1 blikje kikkererwten (afgespoeld)
hand vol grof gehakte gemengde noten
zout en peper
evt. geraspte (geiten)kaas

1. Doe de couscous in een schaal en giet er kokend water op. De couscous moet net onderstaan. Laat even staan met een bord of deksel op de schaal.
2. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes.
3. Doe de kerriepoeder bij de ui en roer het even mee. Doe de broccoli erbij en blijf om scheppen. 
4. Bak de noten en kikkererwten mee en voeg na een poosje de inmiddels gare couscous toe. Roer alles goed om tot de broccoli goed gaar is. Doe er evt wat water bij als het geheel aan dreigt te bakken.


Lekker met een frisse komkommer salade of een gekookt eitje.

Geen opmerkingen: