Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

zondag 18 maart 2018

Daslook pesto

Alhoewel het nog flink koud is buiten valt er toch al wat te oogsten in de tuin of in de natuur.
Wij hebben het geluk dat er daslook in onze tuin staat. Een heerlijke plant om mee te koken vol goede stofjes. Daslook is makkelijk te herkennen, kneus wat blaadjes ruik je een knoflook/uien geur? Dan heb je daslook te pakken. De witte bloemetjes en zaden zijn ook heerlijk in een salade. 

nodig: 

handje daslook blad
paar blaadjes rucola
hand vol zonnebloempitten

stukje geitenkaas
olijf olie
zout en peper

1. Doe de daslook, rucola, zonnebloempitten in het bakje van de hak molen van de staafmixer.
2. Doe er een scheut olijfolie, geitenkaas, zout en peper bij.
3. Mix alles tot er een smeu├»g geheel ontstaat.
4. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of olijfolie toe.

Heerlijk op een toastje of door de pasta!

Geen opmerkingen: