Voor de "wein bbq" een hartige taart gemaakt. Het recept wel eerder gebruikt maar dan met groene asperges. Nu zijn de courgettes er volop dus gebruik ik die. Maar je kan natuurlijk allerlei variaties bedenken zolang je de basis van ei/kaas en crème fraîche maar aanhoudt.
Nodig:
bladerdeeg op rol (jumbo)
paneermeel of twee verkruimelde beschuiten
1 courgette
1-2 tomaten
zout en peper
1 teentje knoflook
olijf olie
drie takjes thijm
paar plakje porchetta di parma of ander pittig vleeswaar.
100 mil. crème fraîche
1 ei
100 gram geraspte (geiten) kaas
1 gesnipperde ui
Verwarm de oven op 220 graden.
1. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi dit met het paneer meel. Pureer het teentje knoflook en meng dit met een bodempje olijfolie in een schaal. Doe hier ook de zout en peper bij. Meng tot slot de thijmblaadjes er door.
2. Vouw de randjes van het bladerdeeg een halve cm naar binnen.
3. Snijd de courgettes in schijfjes van 2-3 mm. Doe dit ook met de tomaat.
4. Schep de courgette en tomaat door het oliemengsel en laat dit even staan.
5. Rasp de kaas. Meng de crème fraîche met het ei. Roer hier ook de ui en de kaas door. evt. nog wat peper toevoegen.
6. Beleg het bladerdeeg dakpansgewijs met de courgette en verdeel tot slot de tomaat gelijk over de taart.
7. Leg tussen de de rijen courgette stukjes porchetta di parma.
8. Verdeel het ei-mengsel over de taart. Gebruik de restjes van het mengsel om de rand nog mee in te smeren.
Vegetariërs kunnen i.p.v. ham ook gedroogde tomaatjes en pijnboompitjes gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten