Pagina's

donderdag 5 februari 2015

Bruine bonen en rijst: snelle hap.

Misschien een vreemde combi, rijst en bonen. Maar als ik snel een goed maal op tafel wil zetten is dit een succes recept. Het eten staat in een half uurtje op tafel. Is het mogelijk  zo snel patat of Chinees te halen? 


Nodig:

2 kopjes (volkoren) rijst
1 pot bruine bonen
200 gr gedroogd spek in stukjes

Rauwkost salade: 
  
1/4 komkommer geraspt
1/2 spitkool of witte kool dun gesneden
uitje in snippers
evt. geraspte appel en/of wortel 
 ( of gebruik kant en klare mix. )

Dressing:

1 dl yoghurt
1 eetl mayo
1 thl suiker  of honing
1 thl mosterd
1/2 thl kerriepoeder
evt. zout, peper, oregano


1. Kook de rijst zoals je gewend bent. Extra snel rijst koken? Gebruik gekookt water van je waterkoker.
2. Verwarm de bruine bonen op een laag vuur.
3. Doe wat boter of olie in een koekenpan en bak de spekjes knapperig.
4. Maak ondertussen de ingrediƫnten voor de salade en meng ze in een schaal.
5. Meng de ingrediƫnten voor de dressing in een schaaltje. Schenk het over de rauwkost en schep even flink om.
6. Zet alles op tafel en eten maar!

Variatie:
Op de foto zie je dat ik een wortel  mee heb geraspt. Wij vinden het ook lekker om een appel mee te raspen en een handvol rozijnen aan de salade toe te voegen. Kortom kijk wat je nog in je voorraden kunt vinden en gebruik het. 

Minder tijd? Maal zout en peper over je salade. Voeg een flinke scheut olijfolie, een beetje azijn en suiker toe en meng het geheel.

Extra: Voeg wat zilveruitjes en een augurkje toe en je hebt weer een heel andere twist aan je salade gegeven.
Restjes over? Meng alle restjes rijst, bonen en salade door elkaar en je hebt een koude (lunch) salade voor de volgende dag.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk van jullie te horen.