Hallo en welkom op mijn blog. Ik hoop jullie te inspireren en motiveren om zelf lekker aan "de kook en bak" te gaan. Op die manier weet je wat je eet! Op dit blog vind je recepten die eenvoudig te maken zijn. Ik kook zo veel mogelijk biologisch en probeer de "slechte" E- nummers te vermijden. Daarvoor gebruik ik het boekje: "Wat zit er in uw eten". Veel lees, kijk en eet plezier!

maandag 9 april 2012

Hollandse wafels "the easy way"

Ooit bij de Lidl zo'n wafelijzer gekocht. En nu was er weer eens een goed moment om het ding onder het stof vandaan te halen. De wafels vallen goed in de smaak. Als ik niet uit kijk krijg ik zelf niks. Moet hem toch eens wat vaker gaan gebruiken. Dit recept is bijzonder makkelijk en snel.

Nodig:

125 gr vloeibare boter
4 eieren
250 gr (spelt)meel of bloem
2 tl bakpoeder
3,5 dl karnemelk
50 gr suiker
snufje zout
boter voor het invetten

1. Klop de boter en de eieren romig. Meng in een ruime schaal het bakpoeder door het meel.
2. Klop de karnemelk door het ei-botermengsel. En meng dit in gedeelten door het meel.
3. Roer de suiker het het zout door het beslag.

Verwarm het wafelijzer en vet evt. in met boter. Bak de wafels goudbruin. Serveer de wafels met suiker en kaneel.

Tip: Mocht je geen karnemelk in huis hebben, meng dan 300 ml yoghurt met 50 ml melk. Lukt ook prima! 

1 opmerking:

Afie zei

Dit gaan we zeker eens uitproberen. In Zweden zijn wafels (Vaflor) ook een echt traditionele lekkernij, met ligonsylt (vossenbessenjam, verkrijgbaar bij Ikea) en (slag)room. Heerlijk!